Mezoterapi

Mezoterapi kelimesi, meso (orta) ve therapy (terapi) kelimelerinin birleşmesi ile oluşan, cildin orta tabakasını hedef alan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi, ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. Mezoterapi dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç dökülmeleri, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Mezoterapi cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyararak etkisini gösterir. Bu şekilde o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve immün cevap düzenlenir. Farklı bölgelere uygulandığından dolayı, o bölgenin ihtiyacına uygun olacak şekilde hazırlanır.

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç mezoterapisi, hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesini engelleyen, saç uzamasını sağlayan, saç tellerini kalınlaştıran ve saça parlaklık kazandıran bir tedavidir. Günlük hayatta saçlarımız toz, çeşitli kimyasallar, hava değişiklikleri ve kozmetik ürünler gibi birçok dış etkene maruz kalır. Stres, yoğun tempo, uykusuzluk, düzensiz beslenme ve hormonal nedenler de göze alındığında saçlar yeteri kadar beslenemez. Saçlarımız bu nedenlerle güçsüz, sağlıksız ve cılız bir görünüme sahip olurlar. Saçlarımızı daha güçlü hale getirebilmek için başvurduğumuz etkili yollardan bir tanesi de mezoterapi tedavisidir. Saç mezoterapisinde saçın ihtiyacı olan A, B1, B2, B3, B5, B6, C, çinko, biotin, amino asitler gibi vitaminlerden zengin mezoterapi kullanılır.

SAÇ MEZOTERAPİSİ NASIL UYGULANIR?

Birçok uygulama şekli olmakla birlikte kişinin durumuna göre planlama yapılmalıdır. Genelde saç mezoterapisi saç kökünün ihtiyacı olan bileşenlerin mikro iğneler ile saç derisinin 2-4 mm altına enjekte edilmesiyle yapılır. Enjekte edilen maddeler saç köklerini besleyen vitamin, mineral ve amino asitleri içerir. Bu uygulamayla hem saç kökleri beslenmekte hem de köklerin bağlı olduğu doku tamir edilmektedir.
Saç mezoterapisi tedavisinden sonra kişi günlük hayatına rahatlıkla dönebilir. Cerrahi bir işlem olmayan saç mezoterapisi, ağrısız olması ve yan etkilerinin neredeyse hiç olmaması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Saç mezoterapisinden sonra genel olarak saç derisinde kızarıklık ve küçük morluklar oluşabilir. Ancak bu yan etkiler çok kısa bir sürede kaybolarak kişinin rahat bir şekilde tedaviyi tamamlamasını sağlar.

SAÇ MEZOTERAPİSİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Saç mezoterapisi saç dökülmesini engelleme, saç uzamasını sağlama, saç tellerini kalınlaştırma ve saça parlaklık kazandırma gibi değerli faydalar sağlamaktadır. Saçların güçlenmesi desteklenerek, saç büyümesini uyaran ve saç dökülmesini azaltan maddeler sayesinde saç kaybının önüne geçilmektedir.
Vitamin ve mineral eksikliklerine bağlı olan saç dökülmelerinde
• Saç ekimi operasyonlarından sonra destekleyici tedavi olarak saç köklerinin kalitesinin korunmasında
• Canlılığını kaybetmiş, güçsüz ve ince saç tellerine sahip bireylerde
• Erkek tipi ve kadın tipi dökülmeler ile genetik kaynaklı saç dökülmelerinde
• Gebelik sonrası ortaya çıkan dökülmeler ile metabolik faktörlere bağlı saç dökülmelerinde
• Bölgesel saç kayıplarıyla ve aşırı derece seyrelmiş alanlara
• Saç derisindeki kuruluk ve kepeklenme sorunlarında

SAÇ MEZOTERAPİSİ NE KADAR SÜRER?

Saç mezoterapisi ortalama 6 ila 8 seans sürebilir. Tedavi süresi kişinin durumuna bağlı olarak değişir. Saç dökülmelerinde tedavi ilk başlarda yoğun olarak uygulanır sonrasında ise koruma tedavisi ile desteklenir. İlk seanslar haftada bir kez ya da 2 haftada bir kez olacak şekilde uygulanır. Sonrasında ayda bir kez olmak üzere uygulanmaya devam edilir. Tedavi bittiğinde ise saç köklerinin korunması amacıyla yılda tek seans ya da çift seans gibi koruma seansları ile saç derisi sağlığı korunur. Saç mezoterapisi seansları ise ortalama 30 ila 40 dakika arasında değişebilir. İlk seansta kişinin saç derisi analiz edilir. Sonrasında ise kişiye özel bir tedavi planı düzenlenir. Saç mezoterapi tedavisi ile saçlar 5-6 ay gibi kısa bir sürede sağlıklı ve gür bir hale gelebilir. Kadınlarda saç mezoterapisi daha yaygın gözükse de, erkeklerde de sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Kadın ve erkek saç mezoterapi tedavi yöntemi ise kullanılacak olan karışıma göre değişiklikler gösterebilir.