PRP Tedavisi

PRP, (Platelet Rich Plasma) kişinin kendi kanından elde edilen plateletten diğer adıyla trombositten zengin plazmanın istenilen bölgeye enjekte edilmesidir. Trombositler, kanımızda bulunan kırmızı ve beyaz kan hücreleri gibi hücresel elemanlardan biridir. Trombositlerin temel görevi, hasarlı dokuları onarmak, doğal hallerine dönmelerini sağlamak ve yeni hücrelerin büyümesini sağlamaktır. PRP tedavisinde amaç kişinin kendi büyüme faktörleriyle derinin doğal iyileşme kapasitesini arttırmaya dayanır. PRP tedavisinde hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınabilecek olandan çok daha fazla trombosit verilir. Böylelikle hem trombosit nakli gerçekleşir hem de vücudunuz uygulama bölgesine trombosit yollamaya devam eder.

SAÇ PRP TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

PRP tedavisine kişiden kan alınarak başlanır. Alınan kan, plazmayı ve kanı birbirinden ayıran özel solüsyonlu kan tüplerine yerleştirilir. Daha sonrasında santrifüj ve mikrofiltrasyon yöntemleri ile kanda bulunan kırmızı hücreler ayrıştırılır. Bu işlemden sonra trombositten zengin plazma ortaya çıkar ve uygulanabilir hale gelir. Plazma sıvısı bir enjektöre çekilir ve uygulama yapılacak bölge enjeksiyona hazırlanır. Plazma, enjeksiyon yapılacak bölgeye napaj yöntemi ile enjekte edilir. Ortalama 30-40 dakika süren bu tedaviden sonra uygulama bölgesine masaj yapılır. Uygulama günü duş alınması tavsiye edilmez.

SAÇ PRP TEDAVİSİNİN YARARLARI NELERDİR?

• Deriye esneklik ve parlaklık kazandırır
• Saç dökülmesini önler, doku onarımını sağlar
• Saçları güçlendirir, saç derisinin iyileşme hızını arttırır
• Saç ekimi operasyonlarından sonra destekleyici bir tedavi olur
• Yara ve deri hasarında deriyi yeniden onarır
• Saça parlaklık kazandırır

PRP KİMLERE UYGULANMAZ?

Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.